Социална мрежа МАМА.БГ.еконт.ком
Банер
Добре дошли, Гост
Моля влезте

Опасно мляко на прах - четете добре етикета!!!
(1 разглежда(т)) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1
ТЕМА: Опасно мляко на прах - четете добре етикета!!!
emoОпасно мляко на прах - четете добре етикета!!!
1 година(и), 8 Месеца #258
 Изключен SVETLA_6152

graphgraph

Вижте профила на потребителя
Здравейте настоящи и бъдещи майки. Силно се надявам и Вие да сте чули една страховита новина, която аз лично следя от няколко седмици, и която много ме обезпокой и потресе.
С едно изречение става въпрос за следното – в следствие на това, че са били хранени с мляко на прах Synutra на бебета момиченца от Китай са им пораснали гърди!!!
Направо се втрещих! Поразрових се из нета. Оказа се, че резултатите от медицинските тестове, извършени върху три от “тестовите” бебета на вързаст между 4 и 15 месеца показват, че половите им хормони надвишават тези, циркулиращи в здравите зрели жени!!! Всички бебета с тези симптоми са били хранени по една и съща формула.
Няма да ви преразказвам новината, но ще си позволя да напиша въпросите, които се породиха в мен, а предполагам и у вас, и на които никъде няма отговор – нито в чуждестранната преса, нито в оскъдната информация по въпроса, попаднала със седмица закъснение едва в няколко BG медии.
- Дали някои от сухите млека на нашия пазар не се произвеждат също от компания Synutra или Shengyuan или не се внасят през някоя от фирмите дистрибутори, с които те работят?
- Кой и какви гаранции ни дава, че и в останалите марки млека на прах не се съдържат повишени количества хормони или други вредни за бебетата вещества – меламин, аспартам и т.н. ? Добре знаем, че почти всички брандове са изнесли производствата си в Китай.
- Дори и да не са нарочно добавяни хормони при производството на сухото мляко, кой може да докаже че теленцата не са инжектирани с хормони, за да пораснат по- бързо или пък кравите не са инжектирани със същите тези хормони, за да дават повече мляко?
Преди няколко дни Здравното министерство в Китай оповести, че след проведени тестове на млякото Synutra и на други марки млека не са констатирани „необичайни” нива на хормони в тях.
- Питам се защо първоначално те отказаха да направят тестове, а чак седмица по- късно излизат с тази очаквана „добра” новина, която разбира се потвърждава, че млеката не са извън нормите и ще спаси компанията и страната от международен скандал и големи финансови загуби?
И като стана дума за финансовата страна на нещата съм абсолютно сигурна, че някой направи милиарди от цялата тази работа, защото веднага след публикуването на новината акциите на Synutra International INC. направо се сринаха, а веднага след публикуването на опровержението от Здравното министерство на Китай рязко се повишиха с 20 %.

Е, кажете ми не е ли неморално и нехуманно да си правиш експерименти и да си играеш със здравето на хората, още повече с това на невинни бебета?
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Отг:Опасно мляко на прах - четете добре етикета!!!
1 година(и), 8 Месеца #259
 Изключен 27701

graphgraph

Вижте профила на потребителя
Тъй като при нас отмина периода на млеката, пюретата и т.н ще кажа следното. В нито една храна било то бебешка или не, не знаем какво съдържа, или дали съдържанието отг. на това по етикет. Призивът ми е: за да не тъпчете бебетата си с хормони- КЪРМЕТЕ ГИ.КОЛКОТО МОЖЕТЕ ПО ДЪЛГО. Ако по някъква причина не можете... не знам... :)Сложно е. Всички ядем боклуци, но на големите не им пречи, свикнали са.Малките човечета..да има естетвено мляко и това е.
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Отиди най-отгореСтраница: 1